Trubčí mléko využívali lidé k léčbě neplodnosti a podpoře vitality u mužů i žen již ve starověké Číně, o čemž svědčí archeologický nález receptu na jeho výrobu vyrytý do bambusu v provincii Huan z doby již před naším letopočtem.
Trubčí mléko využívali lidé k léčbě neplodnosti a podpoře vitality u mužů i žen již ve starověké Číně, o čemž svědčí archeologický nález receptu na jeho výrobu vyrytý do bambusu v provincii Huan z doby již před naším letopočtem.
Trubčí mléko je výtažek z trubčích larev vytažených z plástve 7. až 14. den jejich života. Právě v tyto dny je koncentrace pohlavních hormonů (testosteronu, progesteronu a estradiolu) a dalších cenných látek vůbec nejvyšší. Pokud mají být terapeutické vlastnosti zachovány, je třeba čerstvou trubčinu stabilizovat během následujících několika minut.
Právě obtížnost sběru a precizního zpracování činí trubčí mléko velice vzácnou surovinou.
Od nepaměti se vedou diskuze o co nejúčinnějším a dlouhodobém uchovávání všech terapeutických vlastností trubčího mléka a firmy si svá léty nabytá know-how dobře chrání.
Ve starověké Číně se trubčí mléko, podobně jako mnoho dalších včelích produktů, využívalo v tradiční medicíně pro jeho údajné zdravotní přínosy. Bylo ceněno pro své posilující vlastnosti a často se používalo k podpoře vitality a dlouhověkosti. V rámci čínské lidové medicíny se věřilo, že trubčí mléko může pomoci zlepšit energii, imunitu a celkový zdravotní stav. Jeho využití bylo často spojováno s posílením životní síly a zlepšením fyzické výkonnosti. Dodnes je součástí některých tradičních léčebných přístupů v Asii.
Vzácné trubčí mléko je obsaženo v produktech LiveLin®ProEstrogen a LiveLin®ProTestosteron určených na podporu vitality a hormonálního fungování žen i mužů.


