Polyfenol
Polyfenoly (nebo také fenolové látky) jsou nesmírně široká a rozmanitá skupina přírodních látek, které se nacházejí výhradně v rostlinách. Jsou to fytochemikálie, které rostlinám často dodávají jejich charakteristickou barvu, chuť (např. hořkost nebo trpkost) a vůni. Jejich zdaleka nejdůležitější a nejznámější funkcí je silný antioxidační účinek. V rostlině ji chrání před stresem, jako je UV záření nebo napadení škůdci. V lidském těle pak pomáhají neutralizovat škodlivé volné radikály, čímž chrání buňky před poškozením a oxidačním stresem. Díky této antioxidační a protizánětlivé schopnosti je strava bohatá na polyfenoly spojována s mnoha zdravotními přínosy. Najdeme je v tisících potravin, například: Ovoce: Bobulovité ovoce (borůvky, maliny), hroznové víno, jablka, citrusy. Zelenina: Brokolice, cibule, špenát. Nápoje: Zelený čaj, káva, červené víno. Ostatní: Hořká čokoláda, olivový olej, ořechy a kurkuma. Do této obrovské skupiny patří i látky jako resveratrol (z vína) nebo kurkumin (z kurkumy).
Nejprodávanější
Značky
Výpis produktů
Komplexní formulace pro maximální podporu zdraví. VitaElite Everyday Vitality kombinuje širokou škálu klíčových živin, vitamínů a antioxidantů, které společně posilují imunitní systém, podporují...




-1.png?68f5cfef)